25 november brengen we het toneelstuk Midlife in het Spant

midlife-2912LR6 Vrouwen in hun ‘midlife’ beleven samen mooie momenten, blikken terug op hun jonge jaren en komen in de meest herkenbare situaties terecht.  Een avondje uit waarbij zeker gelachen wordt en af en toe een traantje weggepinkt mag worden.
De cast bestaat uit 8 spelers, de 6 hoofdrollen worden gespeeld door:
Annelies Visser, Geeske Bakker, Corina Rolandus, Marjo van Loo, Anita Posthumus en Sylvia Voogt. En de bijrollen worden vertolkt door Cindy Hulsebos en Roelof Stijne. Regie: Silvia van Beusekom

Plaats: Theater Spant
Adres: Dr. A. Kuyperlaan 3, Bussum
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 12.50     Hier kun je kaarten bestellen

 

jeugdtoneel de gouden Piraat

“Neem 2 aspirientjes en bel me morgen terug”

Meivakantie of niet, we gingen op zaterdag 22 april gewoon repeteren met de jeugd. Hoewel sommige stukken niet soepel liepen heb ik nog steeds het gevoel dat het allemaal goed komt. Het zit hem vooral in tekstkennis. Want daar waar de spelers de tekst kennen, wordt er gespeeld en ook meteen genoten.

En ik geniet nog het meest. Dit is de tweede keer dat ik in een stuk een rol langs de zij-lijn heb. Voor mij een goede ervaring, want ik wil overal de controle over hebben, en dat heb je tot een bepaald punt als regisseur. Wanneer het even mis gaat in het spel denk ik weer terug aan 2 jaar geleden. Toen ik deze jongeren nog amper kende en zij mij ook nog niet. Velen van hen hadden nog nooit gespeeld en het eerste stuk wat ik koos was niet simpel. Als ik nu zie hoe ze in dit spel zijn, zie ik dat ze allen stuk voor stuk gegroeid zijn. Ze hebben plezier in het spel en in het vormen van een karakter. Ik kijk dan ook erg uit naar de uitvoering in het weekend van 13 en 14 mei. Ik geloof in ze, en hopelijk doen ze dat ook in zichzelf, dan komt alles helemaal goed!Liefs, Jetske

Wanted!!

Voor het jeugdstuk zijn we nog opzoek naar 2 dingen:

1. Een twee persoons bank, die we mogen lenen. liefst oudbollig mag ook kappot zijn.

2. Een gekke Einstijn pruik voor de dokter.

Op zaterdag 22 april ging ik wat kleding passen met de jeugd, maar helaas was de pruik die we konden huren, niet hetgeen wat we zochten. Ik hoop dat iemand ons daarbij kan helpen.

Mailen mag naar: jetske_kalwij@hotmail.com

Voorstelling De Reiziger

flyer de reiziger
flyer de reiziger

Op 17 juni spelen we in de kleine zaal in het ’t Spant de voorstelling De Reiziger. Het is een vrolijk drama dat zich afspeelt in een bed en breakfast in Limburg. De gasten zitten elk in hun eigen levensfase en worstelen soms met hun identiteit. Dat levert komische maar pijnlijke momenten op die zorgen voor een vrolijke drama. Over volwassen worden en of je dat eigenlijk wel wilt….

Jetkse Kalwij tijdens de repetities van de jeugd.

Uit het hoofd…

De passie voor toneelspelen zat er bij mij al vroeg in. Als kind speelde ik graag buiten met m’n buurmeisje en beleefde we samen de gekste avonturen. We gingen helemaal op in onze fantasie. Hoewel ik zelf opgroeide in Weesp kwam ik op mijn 14 e per toeval terecht bij deTovenaar in Naarden. Er ontstond een hechtte jeugdgroep, waar ik goede vrienden aan over heb gehouden. Helaas kwam er na onze groep niet een nieuwe jeugd en inmiddels hebben wij toch ook allemaal de 20 plus aangetikt. Na mijn studie dramatherapie besloot ik dan ook om zelf een jeugdgroep te starten. En zo geschiedde het en startte ik in september 2015 een nieuwe groep waarvoor 11 enthousiaste leden zich aanmeldde. Inmiddels ben ik nu met het 2 e jaar bezig en heb ik 10 jongeren tussen de 10 en 15 jaar. Een superleuke groep waarvan ik hoop dat ze ook zo hecht zullen worden zoals “wij” dat toen der tijd waren. In het nieuwe schooljaar wil ik zeker doorgaan met deze groep (waar ook zeker weer nieuwe leden bij mogen). En ik heb alweer nieuwe wilde plannen over nog 1 of 2 groepen starten (1 van 8-10 jaar en 1 16+ groep) Maar goed daar moet natuurlijk animo, ruimte en tijd voor zijn. De lessen voor 10 – 15 jaar vinden plaats op de zaterdag ochtend van 10 – 12 uur. Momenteel zijn we druk aan het repeteren voor een stuk, maar kom gerust een keertje langs om te kijken. Liefs jetske

170118-1gx-1396

Kom ook eens kijken bij de repetitie

We zijn al weer een behoorlijke tijd aan het repeteren, maar nu begint het stuk echt zijn vorm te krijgen.
In de beginperiode hebben we veel speloefeningen gedaan. Heel leuk om te doen. Leerzaam en niet in de laatste plaats ook heel leuk. Er zijn heel wat momenten dat de hartelijk hebben gelachen, ook zonder dat het werd opgedragen door Tanja. En daar doen we het tenslotte voor, we hebben er schik in.
De speloefeningen zijn ook wel nuttig zodat je wat aan elkaar kan wennen. Tenslotte zit je met elk stuk in een andere samenstelling en speel je met andere mensen, en natuurlijk ken je elkaar wel langer dan vandaag, maar dat is toch anders dan weer een heel nieuw stuk.
Dus nu zijn we in de fase terecht gekomen om het stuk echt vorm en karakter te gaan geven. Kom gerust langs als je zin hebt om te kijken!

Nieuwe website van Tovenaar in gebruik

Ontwerp5Achter de schermen is er hard gewerkt aan een nieuwe website voor de Tovenaar.
Voor de zomer is het werk begonnen met wat ruwe schetsen (hoe moet de site eruit zien, welke kleuren willen we gebruiken, welke foto’s gaan we gebruiken, etc). Daarna is de website gerealiseerd en langzaamaan gevuld met de (bijgewerkte) informatie van de oude site.

Door voor de site een moderne techniek te gebruiken, kan de site zich aanpassen aan het scherm waarop hij wordt getoond. Op een mobieltje (met een kleiner scherm) ziet hij er net iets anders uit dan op een PC, zodat hij op beide schermen prettig werkt.

Daarnaast is het onderhoud van de website makkelijker, zodat iedereen met een beetje computer ervaring kan bijdragen daaraan.