“Neem 2 aspirientjes en bel me morgen terug”

jeugdtoneel de gouden Piraat
jeugdtoneel de gouden Piraat

Meivakantie of niet, we gingen op zaterdag 22 april gewoon repeteren met de jeugd. Hoewel sommige stukken niet soepel liepen heb ik nog steeds het gevoel dat het allemaal goed komt. Het zit hem vooral in tekstkennis. Want daar waar de spelers de tekst kennen, wordt er gespeeld en ook meteen genoten.

En ik geniet nog het meest. Dit is de tweede keer dat ik in een stuk een rol langs de zij-lijn heb. Voor mij een goede ervaring, want ik wil overal de controle over hebben, en dat heb je tot een bepaald punt als regisseur. Wanneer het even mis gaat in het spel denk ik weer terug aan 2 jaar geleden. Toen ik deze jongeren nog amper kende en zij mij ook nog niet. Velen van hen hadden nog nooit gespeeld en het eerste stuk wat ik koos was niet simpel. Als ik nu zie hoe ze in dit spel zijn, zie ik dat ze allen stuk voor stuk gegroeid zijn. Ze hebben plezier in het spel en in het vormen van een karakter. Ik kijk dan ook erg uit naar de uitvoering in het weekend van 13 en 14 mei. Ik geloof in ze, en hopelijk doen ze dat ook in zichzelf, dan komt alles helemaal goed!Liefs, Jetske

Wanted!!

Voor het jeugdstuk zijn we nog opzoek naar 2 dingen:

1. Een twee persoons bank, die we mogen lenen. liefst oudbollig mag ook kappot zijn.

2. Een gekke Einstijn pruik voor de dokter.

Op zaterdag 22 april ging ik wat kleding passen met de jeugd, maar helaas was de pruik die we konden huren, niet hetgeen wat we zochten. Ik hoop dat iemand ons daarbij kan helpen.

Mailen mag naar: jetske_kalwij@hotmail.com