Tovenaar speelt toneelstuk Elektra op 13 oktober 2018 in Spant!

180622-4ff-8879Een Grieks toneelstuk, Elektra, gespeeld door Tovenaar

Tovenaar heeft opnieuw een spektakel gepland staan, al is het wat anders dan we gewend zijn. Op 13 oktober speelt Tovenaar namelijk het toneelstuk Elektra, geschreven door de Griekse toneeldichter Sophokles. Een stuk dat is geschreven tussen 435 en 410 v. Christus. Een oud stuk dus, maar daardoor niet minder interessant. Het drama stuk biedt namelijk een blik op het leven van Elektra waar wraak en intriges een grote hoofdrol spelen. Niks saai, maar juist boeiend! De cast wordt bijgestaan door een koor, wat het stuk nog wat extra’s geeft. Een speciaal stuk is het dus zeker. Eentje die gezien moet worden.

Lees hieronder de uitleg van de regisseur, Hans Clemenkowff, waarin hij vertelt wat er vooraf is gegaan van het stuk.

Een offer met nare gevolgen

Neem nou zo’n Agamemnon. Een Griekse koning met 3 bloedjes van dochters en een zoon. Het jaarlijkse familie-uitje moest even uitgesteld worden, want er wachtte hem een oorlog tegen Troje. Een goede wind was noodzakelijk, om zijn leger over te varen en je kon klimaatverandering destijds rechtstreeks bij de goden aanvragen. We schrijven zo’n 1200 jaar voor het begin van onze jaartelling en Agamemnon kreeg groen licht vanaf de Olympus en de prijs was alleszins redelijk. Slecht één dochter diende geofferd te worden en de Koning was weliswaar niet onberoerd maar gehoorzaam. Na een succesvolle oorlog, die een beetje langer duurde dan gepland, keerde Agamemnon huiswaarts, onwetend over het moordcomplot dat zijn vrouw Klytaimnestra voor hem had voorbereid. Het offer van hun dochter, had haar ernstig ontstemd en een nieuwe minnaar stond al klaar om het bloedige klusje te klaren. Hij, Aigisthos bleek zelfs bereid de opengevallen vacature van Koning op zich te nemen. De abrupt veranderde gezinssamenstelling bleef niet zonder gevolgen voor de overgebleven kinderen en hier begint ons verhaal.

Om de rest van het bijzondere verhaal te horen en te zien, bent u bij deze uitgenodigd om 13 oktober naar het Spant! in Bussum te komen. Hier zal Elektra vol overgave worden gespeeld. Aanvang is 20:00 uur. We zien u graag daar!