Over Fieneke’s Frietjes

Het is een gewaagd idee om zelf een stuk te willen schrijven. Na een roerige tijd van een pandemie, lock-downs en uiteindelijk de kriebels om toch weer een leuk stuk op de planken te willen brengen, was het toch wat we heel graag wilden doen.
Als regisseur ben ik er niet vanaf het eerste uur bij betrokken geweest, maar wel bij het eerste uur en één kwartier. En dan zie je de hele productie groeien en hij groeit nog steeds! Zeker de eerste maanden waarin we geen idee hadden hoe het stuk zou aflopen waren best wel spannend. Nu we bezig zijn met de details en alles aan het uitwerken zijn, en wat bijschaven hier en daar, worden we nog steeds enthousiaster. Ook de positieve reacties van degene die een repetitie hebben bijgewoond stimuleert enorm. Dat geeft direct weer energie om het nog beter te willen doen. Het is harstikke leuk om met deze groep, met een lage gemiddelde leeftijd zo iets op de planken te mogen zetten. Het stuk is heel actueel, eigentijds. U zult vast een hele leuke avond hebben!
Van de regisseur: Annelies Visser